Kamado Barbecues 2024

De kamado barbecue is een ontzettend grote hit de afgelopen jaren. De eivormige barbecue is in vrijwel elke tuin te vinden bij een barbecue fanaat. De grootste merken, zoals Patton, Primo, Kamado Joe, Big Green Egg en The Basterd hebben een mooi plekje op onze website bemachtigd. Maar ook outsides zoals Yakiniku behandelen wij! De Kamado BBQ staat bekend om het goede temperatuurbehoud en de oersterke materialen. De kamado’s zijn bij uitstek geschikt voor low & slow cooking, met bijvoorbeeld grote stukken vlees of vis. Kijk hieronder welke kamado BBQ het best uit onze test is gekomen! Vandaag in de aandacht: De Beste Kamado BBQ van 2024. 

Best beoordeelde Kamado BBQ’s

Goedkoopste Kamado BBQ’s

4Beste Kamado van 2024

Er zijn ontzettend veel goede kamado’s op de markt, maar welke is nou de beste kamado 2024. En hoe bepaal je eigenlijk wat de beste is? Gelijk maar even de disclaimer: wij hebben geen idee wat voor jou de beste kamado bbq is. Wat wij wel gaan onderzoeken, is het verschil tussen allerlei soorten kamado’s. Wat zijn de prijzen, wat zijn de formaten en wat zijn vooral de mogelijkheden? Er zijn ontzettend veel claims om welke kamado de beste is, maar wij gaan vooral kijken naar: welke wordt het meest besteld en welke zouden wij adviseren? Check it hieronder!

Meest bestelde kamado barbecue 2024

Als wij gaan kijken naar wat er het meest besteld wordt bij onze partners, dan zien we vooral wat verschillende ‘grote’ merken naar voren komen. Hierbij zien we heel veel Kamado Joe, Patton, The Basterd, Primo en Big Green Egg. De Big Green Egg kamado bbq heeft echter wel het ‘nadeel’ dat deze een hogere prijsklasse heeft dan de eerder genoemde merken. Ook zijn de accessoires van deze bbq kamado een stuk prijziger dan de andere merken. Wel heeft BGE het unieke, door NASA-ontwikkelde keramiek, welke een uniek element is van deze kamado’s.

Kosten van een kamado bbq

Als wij gaan kijken naar de kosten van een barbecue kamado, zien wij heel veel verschillen. Deze verschillen zitten hem vooral in formaat en merk. Als wij kijken naar de kleinste kamado (voor 2 tot 4 personen), betaal je hier ongeveer 175 tot 400 euro voor. De goedkoopste in dit formaat zij die van Patton en Kamado Joe. Ga je naar een meer ‘normaler’ formaatje kijken, betaal je tussen de 500 en 2000 euro. Een flink verschil dus! Hier betaal je voor een MaxxGarden Kamado van 34×34 centimeter, zo’n 400 euro. Voor een merk zoals Big Green Egg, betaal je hier 900 euro voor. En dit zijn vaak ‘kale’ modellen. Waar je wel rekening mee moet houden, is dat je voor een echte kamado, vaak ook een onderstel voor nodig hebt. Deze onderstellen kosten vaak tussen de 100 en 150 euro, hier moet je dus ook rekening mee houden.

Qua accessoires komt The Basterd en Kamado Joe erg goed uit de test. Het aanbod is enorm en de prijs qua accessoires is erg laag. Voor BGE betaal je bijvoorbeeld twee keer de prijs voor eenzelfde accessoire. En dat is het ons inzien niet waard.

Meeste Bestelde Kamado BBQ’s 2024

 We zijn nu zo’n twee jaar bezig met de Beste Barbecue website en daardoor hebben wij een goed overzicht gekregen van de beste Kamado’s. Deze ei-vormige barbecues zijn in 2021 en 2022 een enorme hit geweest en iedereen die een beetje van outdoor grillen houdt, heeft een Kamado in zijn tuin staan. Want eerlijk is eerlijk, de algemene huis-tuin en keuken barbecueer, zal eerder voor een Weber gaan of een gasbarbecue. Een Kamado BBQ in je tuin is een statement! Wij willen graag 3 Kamado’s uitlichten die op basis van de verkoopcijfers, tot de beste kamado’s mogen horen! 

Tip 1: Kamado The Bastard Small. Dit is echt een topper. Je hebt een keuze tussen diverse varianten (van Small tot XL). Op deze smalle variant kan je tot 4 personen prima grillen. Het toffe zwarte uiterlijk sprint er echt uit in je tuin en voor de kosten hoef je het ook niet te laten. De Kamado Basterd kost slechts 349 euro en is binnen 1 werkdag in je tuin te vinden! Dit is ook een perfect model als tafelmodel! 

Tip 2: De Kamado Joe Kettle Joe. Houdt je ervan de je een eye-catcher in je tuin hebt staan? Dan moet je voor deze Kamado Joe Kettle gaan. Momenteel zelfs in de aanbieding voor zo’n 440 euro. Je hebt ruimte om voor 6 personen tegelijk te grillen en het opvallende rode kleurtjes, sprint er echt uit. Het voordeel van de Kamado Joe is dat er ontzettend veel accessoires op passen! 

Tip 3 voor de beste Kamado: Grill Guru Original Compact. Ik vind dit zelf persoonlijk de beste. Enerzijds door het hele toffe mat-grijze uiterlijk, anderzijds door de prijs (onder de 400 euro) en ruimte om voor 6 personen tegelijk te BBQ’en. Grill Guru is een kleiner opkomend merk en heeft nog niet de dure marketingkosten, wat een Kamado of Big Green Egg Kamado wel heeft. Zeker aan aanrader om eens dieper in te duiken als je het ons vraagt! 

Tip 4: Een nieuw & opkomend merk zijn de Kamado’s van Yakiniku. Deze Kamado’s van Nederlandse Makelaardij zijn opkomend in de markt en veroveren met rap tempo een mooi marktaandeel. Je kunt het goedkoopste model van vanaf +- 500 euro aanschaffen en je krijgt hierbij levenslange garantie! 

 

Kamado BBQ’s

Veel vrienden om je heen, je geliefde wellicht, gillende kinderen rennen van hot naar her. Wat gaan we doen? Niet weer die vetpot aan toch? Zeker niet! Je pakt direct je Kamado bbq erbij en gaat aan de slag! Wat staat er vandaag op het menu? Sardientjes, biefstuk, asperges? Allemaal geen probleem met een Kamado bbq. Trek snel de protector van je Kamado bbq en ga ervoor!

Waar kies je vandaag voor? Ga je voor een gasbarbecue, houtskoolbarbecue of tafelbarbecue? En welk merk? Zoveel keuze. Je zit in ieder geval goed hier, want je bekijkt de Kamado bbq pagina. Wij hebben een groot aanbod Kamado bbq’s vergeleken, zodat jij een makkelijke keuze kunt maken. Kies je voor de goedkoopste, kwalitatiefste of best geteste Kamado bbq?

Als jij vandaag nog je Kamado bbq bestelt, is hij bij vrijwel al onze partners binnen 3 werkdagen geleverd. Bij onze grootste partner, is hij zelfs binnen 24-uur te leveren. Wacht dus niet langer, bestel je Kamado bbq en geniet van overheerlijke avondjes, lange nachten en overheerlijke stukken vlees of vis.

Wat is de beste Kamado BBQ?
De beste Kamado BBQ volgens onze test, is de Kamado The Basterd Small. Een perfecte allround Kamado met een goede prijs kwaliteit verhouding.
Waar koop je een Kamado BBQ?
De meeste Kamado BBQ zijn via online webshops te koop. Wil je hem liever in het echt zien, ga dan op zoek naar een BBQ speciaalzaak, een groot tuincentrum en soms hebben bouwmarkten ook leuke Kamado aanbiedingen!
Hoe kies je de beste Kamado BBQ?
De beste Kamado BBQ is voor iedereen anders. Zoek je een instapmodel, dan heb je genoeg keuze tussen de 300 en 600 euro. Ben je al een gevorderde griller? Kies dan een model tussen de 600 en 1000 euro. De prijsverschillen komen veelal door het formaat, het aantal branders en de kwaliteit van de Kamado.
Hoe duur is een Kamado BBQ?
De goedkoopste Kamado BBQ zijn vanaf 250,- euro te koop. Dit zijn vaak kleinere modellen met mindere kwaliteit. Kies je een goede Kamado, met meer ruimte en hogere kwaliteit, betaal je hier tussen de 500,- en 1000,- euro voor.
Hoe steek je een Kamado BBQ aan?
De meeste Kamado BBQ’s zijn op basis van houtskool of briketten. Zorg voor een goede brikettenstarter of gooi de briketten op 1 stapel in je BBQ. Gooi er 4 of 5 aanmaakblokjes tussen en wacht een half uurtje, tot het volledig roodgloeiend is. Nu ben je klaar om te grillen op je Kamado!
Kamado BBQ aanbiedingen
Hier op Beste-Barbecue hebben wij altijd een overzicht van de beste Kamado BBQ aanbiedingen. Momenteel hebben wij 19% korting en is de goedkoopste Kamado te koop vanaf 179,- euro.

Kamado BBQ Blog

Het is weer tijd voor de Kamado!

Het is weer tijd voor de Kamado!

Het is weer tijd voor de Kamado! Het zonnetje begint weer te schijnen en dat betekent om eindelijk die hoes van de kamado af te halen. Al is het nog...

Tim

Tim

Barbecue fanaat

Hey! Ik ben Tim, beheerder van deze Barbecue website. Ik ben zelf groot fan van het grillen in de buitenlucht en wil graag mijn twee hobby's met elkaar combineren; namelijk koken en marketing! Op Beste-Barbecue.nl vergelijk ik barbecues en test ik diverse bbq-producten. Ik verwijs op mijn website naar diverse webshops, waarbij jij je producten kunt kopen. In ruil hiervoor ontvang ik (soms) een kleine commissie hiervoor. Desalniettemin probeer ik hierin zo objectief mogelijk te blijven, want hier hebben jullie het meest aan!

Mijn BBQ Ervaring heb ik onder andere opgedaan bij Fonteyn (BBQ Speciaalzaak) en bij het werken in diverse restaurants. Momenteel werk ik als online marketeer, waardoor ik met deze website mijn twee hobby's kan combineren!