Primo Logo

Primo Kamado Barbecue

Primo Kamado is voornamelijk bekend als Kamado merk. In 1990 kwam de Griek George Samaras in aanraking met de Primo Kamado barbecue, via zijn schoonvader in Amerika. Hij was zo verbaast over de malsheid van het vlees en het unieke design, dat hij er zelf ook 1 kocht. Hij werd een echte kamado fanaat en liet zijn familieleden Griekenland hier ook kennis mee maken. Hij verscheepte wat ingekochte Kamado’s naar Griekenland en het werd hier een hit. Toen zag George potentie en besloot hij het zelf te gaan ontwikkelen. Na een lange ontwikkel procedure werd eindelijk de juiste keramische mengeling gevonden en werd de Primo Kamado in 1996 geboren. Sinds 2002 is er een enorme stormloop gekomen op deze Primo Kamado’s, mede door de (toen) unieke ovale vorm. Primo Kamado’s worden nu geproduceerd in Amerika en is in ruim 26 landen beschikbaar. Wij gaan je vandaag meenemen in een mooi overzicht van de Beste Primo Kamado BBQ 2024, zodat jij in 1 overzicht de beste producten hebt! 

De beste Primo Kamado’s van 2024

Primo Marcoooo! Ohnee, Prima. Leuk ginnegapje he? Dat vond ik ook. We gaan je vandaag meer vertellen over de Primo Kamado’s. Primo vanuit het Italiaans vertaald betekent: ‘Eerst’. Daar hebben ze wel een beetje over gelogen, want de Primo Kamado’s zijn zeker niet de eerste. Toen onze Griekse vriend, George Samaras, in 1990 met de kamado in aanraking kwam, was hij direct verkocht. Vanaf 2002 is de commerciële verkoop gestart en dat heeft ze zeker geen windeieren gelegd. Ze worden nu in meer dan 30 landen verkocht! Als wij gaan kijken naar de beste primo kamado’s, zien wij enkele eigenschappen die eigenlijk bij veel kamado’s naar voren komen. Waar Primo wel uniek in is, is dat ze het enige Kamado-merk ter wereld zijn, die hun eigen keramische roosters maakt. Ze doen dit door middel van Robotica. Die robotica-ontwikkelingen voeren ze tegenwoordig ook door in hun Kamado’s, waardoor ze razendsnel (en vele male goedkoper) verkocht kunnen worden dan authentieke kamado-merken. Je kunt de Primo Kamado gebruiken om te makken, braden, stomen, en natuurlijk om te grillen. 

Als we inzoomen op de unieke factoren van de Primo Kamado, zien we allereerst de vorm. De primo kamado is namelijk een stuk ovaler dan zijn concurrenten. De BGE en Kamado Joe hebben meer een ronde vorm, de Primo heeft echt een ovalere vorm, zoals deze van oudsher werd gebruikt in China. Qua garantie en kwaliteit zit het ook dikke prima bij Primo Kamado. Ze geven twintig jaar garantie op de Kamado en als je er normaal mee omgaat, moet je hem veel langer dan de 20 jaar kunnen gebruiken. 

Primo Kamado’s komen in grofweg drie verschillende varianten. Elke varianten heeft echter diverse uitbreidingsmogelijkheden, waaronder een onderstel, een houten buitentafel waar de Kamado in kan of een RVS zijtafel. Die kun je echter voor elke Primo Kamado bijkopen, dus blijven wij even bij de belangrijkste modellen:

Primo Oval Junior. De Primo Oval Junior is te koop vanaf 1350 euro. Dit is de vanaf prijs. Wil je een onderstel of tafel erbij? Dan moet je rekening houden met al snel zo’n 500 euro extra. 

De Primo Oval Large 300. Deze Primo Oval Large is te koop vanaf 1695 euro. Ook dit is dus weer de ‘vanaf’ prijs. 

– De laatste variant is de Primo Kamado Oval XL. Deze is te koop vanaf 2095 euro. 

Qua prijs doen ze dus zeker niet onder qua de Big Green Egg of de Kamado Joe. De unieke vorm en het toffe design, is samen met de kwaliteit, het speerpunt van de beste primo kamado

Primo Kamado’s 2024

Het zonnetje gaat schijnen, de wind gaat liggen en je bedenkt: ‘Wat zal ik vandaag eens gaan eten’? Dat is het moment om je Primo Kamado erbij te pakken. En niet zomaar een een barbecue, nee een bbq die het best getest is door Beste-Barbecue.nl. Haal snel je bbq-hoes van je Primo Kamado en ga aan de slag! Pak het heerlijkste stuk vlees, vis, groente en steek aan die Primo Kamado

Op beste-barbecue.nl vind je een selectie van de best geteste Primo Kamado. Of het nu de duurste bbq, de goedkoopste bbq of de kwalitatiefste bbq is, wij testen het. Weet je niet zeker wat je wilt? Kijk dan ook eens bij onze Kamado BBQ’s, Elektrische BBQ’s of Kogel BBQ’s. Beste barbecues heeft een groot en ruim aanbod! Vragen over Primo Kamado? Neem gerust contact op!

Je hebt nu alle informatie over de Primo Kamado. Kies jij voor de duurste, de goedkoopste of de populairste? Je kunt ook altijd even in ons blog kijken om te checken welk grillijzer het beste bij jouw past. Je kunt ons ook gerust mailen op info@beste-barbecue.nl om te kijken of wij je verder kunnen helpen! Shop vandaag nog je Primo Kamado bij de beste barbecue vergelijker van Nederland.

Binnen de categorie Kamado BBQ categorie, bieden wij onder andere Big Green Egg Kamado’s, Kamado Joe BBQ’s, Patton Kamado’s, Primo Kamado’s en The Basterd Kamado’s aan.  De beste merken, voor de beste klanten 😉

Wat is de beste Primo Kamado BBQ?

De beste Primo Kamado BBQ volgens onze test, is de Primo Oval Junior Kamado. Een perfecte allround Kamado met een goede prijs kwaliteit verhouding.

Waar koop je een Primo Kamado BBQ?

De meeste Primo Kamado BBQ zijn via online webshops te koop. Wil je hem liever in het echt zien, ga dan op zoek naar een BBQ speciaalzaak, een groot tuincentrum en soms hebben bouwmarkten ook leuke Kamado aanbiedingen!

Hoe kies je de beste Primo Kamado BBQ?

De beste Primo Kamado BBQ is voor iedereen anders. Zoek je een instapmodel, dan heb je genoeg keuze tussen de 1200 euro. Ben je al een gevorderde griller? Kies dan een model tussen de 1200 en 1500 euro. De prijsverschillen komen veelal door het formaat, het en de kwaliteit van de Kamado.

Hoe duur is een Primo Kamado BBQ?

De goedkoopste Primo Kamado BBQ’s zijn vanaf 900,- euro te koop. Dit zijn vaak kleinere modellen met mindere kwaliteit. Kies je een goede Kamado, met meer ruimte en hogere kwaliteit, betaal je hier tussen de 900,- en 1500,- euro voor.

Hoe steek je een Primo Kamado BBQ aan?

De meeste Primo Kamado BBQ’s zijn op basis van houtskool of briketten. Zorg voor een goede brikettenstarter of gooi de briketten op 1 stapel in je BBQ. Gooi er 4 of 5 aanmaakblokjes tussen en wacht een half uurtje, tot het volledig roodgloeiend is. Nu ben je klaar om te grillen op je Kamado!

Primo Kamado BBQ aanbiedingen

Hier op Beste-Barbecue hebben wij altijd een overzicht van de beste Primo Kamado BBQ aanbiedingen. Momenteel hebben wij 19% korting en is de goedkoopste Kamado te koop vanaf 999,- euro.

Primo Kamado Blog

Het is weer tijd voor de Kamado!

Het is weer tijd voor de Kamado!

Het is weer tijd voor de Kamado! Het zonnetje begint weer te schijnen en dat betekent om eindelijk die hoes van de kamado af te halen. Al is het nog...

Tim

Tim

Barbecue fanaat

Hey! Ik ben Tim, beheerder van deze Barbecue website. Ik ben zelf groot fan van het grillen in de buitenlucht en wil graag mijn twee hobby's met elkaar combineren; namelijk koken en marketing! Op Beste-Barbecue.nl vergelijk ik barbecues en test ik diverse bbq-producten. Ik verwijs op mijn website naar diverse webshops, waarbij jij je producten kunt kopen. In ruil hiervoor ontvang ik (soms) een kleine commissie hiervoor. Desalniettemin probeer ik hierin zo objectief mogelijk te blijven, want hier hebben jullie het meest aan!

Mijn BBQ Ervaring heb ik onder andere opgedaan bij Fonteyn (BBQ Speciaalzaak) en bij het werken in diverse restaurants. Momenteel werk ik als online marketeer, waardoor ik met deze website mijn twee hobby's kan combineren!