Big Green Egg Logo

Big Green Egg Kamado BBQ

De Big Green Egg is eigenlijk de grondlegger van de bekende kamado bbq zoals wij hem nu kennen. En die historie is lang. Ruim 3000 jaar geleden werd er in Azië gekookt in dit soort kleiovens. Jaren later waren Japanners degene die deze kooktechniek hadden verfijnd en Amerikanen proefde dit. Die werden zo enthousiast, dat ze dit mee wilden nemen naar Amerika. Zoals echte Amerikanen doen: werd ook dit idee (na)gemaakt, geperfectioneerd en werd er goede marketing ingezet. Sinds 1974 is de eerste Big Green Egg winkel geopend. Het verhaal over de door Nasa ontwikkelde keramiek is vrijwel overal bekend, dus daar gaan we niks over vertellen. Bekijk al onze Big Green Egg Kamado’s op onze website en bekijk welke het best bij jou past! Wij maken direct een overzicht van de Beste Big Green Egg Kamado’s van 2023! 

De beste Big Green Egg Kamado 2023

In de intro kon je al iets lezen over de historie van de Big Green Egg Kamado’s. Eigenlijk is dit de enige en echte kamado. De grondlegger. En dat buiten ze nu ook volledig uit (en dat snap ik ook wel). Aan het verhaal over het ontstaan, kan geen enkele Kamado tippen. Vanuit het oude China meegenomen, NASA-materialen, meer dan 50 jaar doorontwikkeld. Het klinkt als een verhaal uit een (barbecue)sprookjesboek. Echter is alles wel waar. De BGE Kamado’s zijn de echte grondleggers van de Kamado BBQ zoals wij hem nu kennen. Als wij inzoomen en onze eigen mening geven over de Beste Big Green Egg Kamado’s, valt voor mij vooral het prijsverschil enorm op. We starten allereerst met het inzoomen op de kwaliteit van de BGE (De Big Green Egg). 

De kwaliteit van de BGE staat eigenlijk op eenzame hoogte bovenaan. Ze bestaan het langst, gebruiken de kwalitatiefste materialen en zijn het langst bezig met doorontwikkelen van hun product. Daar kunnen we dus redelijk kort over zijn; de kwaliteit van de Beste Big Green Egg Kamado is uitmuntend. Hetgeen wat mij een beetje tegen de borst stuit, is de prijs van de BGE. De kleinste BGE (voor 2 personen) is te koop vanaf een prijs van €994 euro. En dat vind ik veel. Als je kijkt naar hetzelfde formaat van bijvoorbeeld een Patton, kost deze €249,-. Je kunt veel zeggen over de kwaliteit, maar ik denk zelf niet dat deze 5x beter is dan een merk zoals Patton. Je betaalt (mijn inziens), vooral voor het merkje, net zoals de duurdere kledingmerken.

Momenteel heeft Big Green Egg 7 verschillende modellen en meer dan 125 barbecue accessoires. Hieronder een lijstje van de verschillende modellen en de vanaf-prijzen.

– De Big Green Egg Large (Vanaf €1741)
– De Big Green Egg Medium (Vanaf €1304)
– De Big Green Egg Minimax (Vanaf €1074)
– De Big Green Egg Small (Vanaf €994)
– De Big Green Mini (Vanaf €666)
– De Big Green Egg XXL (Vanaf €2517)
– De Big Green Egg 2XL (Vanaf €3874)

Let op: Deze prijzen zijn allemaal de ‘vanaf’ prijs. Dit is zonder een accessoire, maar alleen de Kamado. Bij sommige modellen moet je het onderstel ook los kopen (als je die wilt). Big Green Egg kan dus gezien worden als de Beste Kamado, maar ook als de duurste. 

 

Big Green Egg Kamado

Heb je weer eens zo’n lekker recept van Jamie Olivier gezien met grote lappen vlees, enorme stukken vist wat low en slow gegaard moet worden? Waar begin je in godsnaam? Nou allereerst met het tevoorschijn toveren van je Big Green Egg Kamado. Heb je hem nog niet? Dan zit je hier gelukkig om de juiste pagina. Op Beste-barbecue.nl laten wij zien welke Big Green Egg Kamado het best bij jou past, lees snel verder!

Op onze website, de beste-barbecue.nl, hebben wij een overzicht gemaakt van allerlei soorten verschillende barbecues. Je zit nu op de pagina Big Green Egg Kamado. Is dit niet precies wat je zoekt? Bekijk dan ook eens onze Smoker BBQ’s, Barbecue Accessoires of Overige BBQ’s. We gaan er echter vanuit dat jij hier gewoon gaat slagen! Onze pagina met Big Green Egg Kamado is getest op onder andere kwaliteit, prijs en beoordeling.

Hoppah, niet langer wachten en je Big Green Egg Kamado bestellen via onze gerenommeerde partners. Wij doen het vooronderzoek, jij mag bestellen, zo simpel is het. Wij zoeken altijd uit bij welke partner het snelst geleverd wordt en maken hier een mooi overzicht van. Zo weet jij altijd dat jij snel kunt genieten van je Big Green Egg Kamado. Beste-Barbecue.nl, het overzicht voor de beste bbq’s. Geniet van een heerlijke vega, grill of soepje, van je grillijzer!

Binnen de categorie Kamado BBQ categorie, bieden wij onder andere Big Green Egg Kamado’s, Kamado Joe BBQ’s, Patton Kamado’s, Primo Kamado’s en The Basterd Kamado’s aan. 

Wat is de beste Big Green Egg Kamado BBQ?

De beste Big Green Egg Kamado BBQ volgens onze test, is de Big Green Egg Kamado Medium. Een perfecte allround Kamado met een goede prijs kwaliteit verhouding.

Waar koop je een Big Green Egg Kamado BBQ?

De meeste Big Green Egg Kamado BBQ’s zijn via online webshops te koop. Wil je hem liever in het echt zien, ga dan op zoek naar een BBQ speciaalzaak, een groot tuincentrum en soms hebben bouwmarkten ook leuke Kamado aanbiedingen!

Hoe kies je de beste Big Green Egg Kamado BBQ?

De beste Big Green Egg Kamado BBQ is voor iedereen anders. Zoek je een instapmodel, dan heb je genoeg keuze tussen de 500 en 600 euro. Ben je al een gevorderde griller? Kies dan een model tussen de 600 en 1500 euro. De prijsverschillen komen veelal door het formaat, het en de kwaliteit van de Kamado.

Hoe duur is een Big Green Egg Kamado BBQ?

De goedkoopste Big Green Egg Kamado BBQ zijn vanaf 500,- euro te koop. Dit zijn vaak kleinere modellen met mindere kwaliteit. Kies je een goede Kamado, met meer ruimte en hogere kwaliteit, betaal je hier tussen de 700,- en 1000,- euro voor.

Hoe steek je een Big Green Egg Kamado BBQ aan?

De meeste Big Green Egg Kamado BBQ’s zijn op basis van houtskool of briketten. Zorg voor een goede brikettenstarter of gooi de briketten op 1 stapel in je BBQ. Gooi er 4 of 5 aanmaakblokjes tussen en wacht een half uurtje, tot het volledig roodgloeiend is. Nu ben je klaar om te grillen op je Kamado!

Big Green Egg Kamado BBQ aanbiedingen

Hier op Beste-Barbecue hebben wij altijd een overzicht van de beste Big Green Egg Kamado BBQ aanbiedingen. Momenteel hebben wij 19% korting en is de goedkoopste Kamado te koop vanaf 899,- euro.

Big Green Egg Kamado Blog

Review: Yakiniku LARGE Kamado

Review: Yakiniku LARGE Kamado

Review: Yakiniku LARGE Kamado Vorige week was het zover. Er werd aangebeld en er stond een vriendelijke bezorger met een flink pallet voor de deur....