Beste Pellet Barbecue

Pellet Barbecues

Pellet Barbecue’s zijn nog relatief onbekend in het barbecuewereldje, maar het is een van de makkelijkste barbecues die wij kennen. De Pallet BBQ werkt in tegenstelling tot andere barbecues, op houtpellets. Deze houtpellets worden tegenwoordig ook gebruikt voor kachels en andere soort verwarmingselementen.

Houtpellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen zoals snoeihout, zaagsel, houtspaanders. Een ideaal middel dus om resthout te verwerken. Wij gaan je vandaag meenemen in de beste pellet BBQ’s . Je kunt eerst onze beste geteste pellet barbecues beoordelen en onderaan de website vind je meer informatie omtrent onze beste pellet barbecues 2024!

 

 

Beste Pellet BBQ’s

Beste Pellet Barbecues van 2024

 We gaan je vandaag meer vertellen over onze beste pellet bbq 2024. Een Pellet bbq is een barbecue, welke als warmtebron houtpellets gebruikt. Dit restproduct is een perfect middel om voor verwarming te zorgen, in plaats van relatief duur gas of houtskool. Houtpellets zijn geperst en zorgen door deze persing, voor een lange verbrandingsduur. Je hebt dus niet veel nodig om voor (langdurige) warmte te zorgen. Houtpellets zijn daarnaast erg goedkoop. Je hebt voor 10/15 euro al zo’n 10 kilo te pakken.

Hoe werkt een Pellet BBQ

 Hoe werkt de pellet barbecue dan? Bij vrijwel elke pellet bbq zit er aan de rechterkant een opslagruimte voor houtpellets. Deze vul je tot de nok toe (kan geen kwaad) en vervolgens stel je een temperatuur in, vaak volledig digitaal. De pellets worden geautomatiseerd vervoerd naar de onderkant van de barbecue, waar de verbranding plaatsvindt. De verbranding stopt, zodra de gewenste temperatuur is bereikt.

Het is onze must-have barbecue om low&slow zaken te bereiden. Je hoeft namelijk zelf niet te klooien met het regelen van de juiste temperaturen, maar je barbecue regelt alles! Je hebt zelfs luxere pellet bbq’s die dubbele temperatuur functies hebben; 1 voor de temperatuur van de bbq en 1 voor de temperatuur van het vlees. Zo kun je met 1 druk op de knop, de heerlijkste gerechten klaar maken. Met een volle bak pellets, kun je gemakkelijk 12 uur lang barbecueën en dat is genoeg voor vrijwel alle low & slow gerechten!

Wij hebben vandaag gekeken naar de meest bekende pellet bbq merken, dit zijn namelijk de pellet barbecues van Traeger, Weber en Z Grills. Ook wat minder bekende merken, zoals Broil King en El Fuego. Wij zijn vooral fan van de Traeger Pellet BBQ’s. Deze volledig geautomatiseerde pelletbbq regelt vrijwel alles zelf. Het enige wat je moet doen, is zorgen voor een goed en eerlijk product, zoals lekkere zalm of een low&slow roast en de juiste kruiden erop smeren. Deze pellet bbq van Traeger zorgt dan, met de juiste instellingen, voor het perfecte gerecht!

Heb je geen trek in een Pellet BBQ? Check dan eens Arpe Houtskool BBQ, Weber Kogel BBQ of Outdoorchef Kogel BBQ. Wij hebben ondere pellet bbq’s van Z Grills in ons assoriment, maar ook de El Fuego Grand Magena. Onze eigen favoriet is de Pellet BBQ van Traeger en die van Broil King. Deze twee merken hebben de kenmerkende pellet bbq vorm en hebben uitstekende accessoires, waardoor het gemakkelijk is je grill uit te breiden. Wacht niet langer en geniet van een heerlijke barbecue! 

Wat is een Pellet BBQ? 

De barbecue maakt gebruik van houtpellets die in een pellettank gaan, en hier zijn de volgende voordelen aan verbonden: de gerechten worden perfect gaar, krijgen de perfecte smaak, en de temperatuur blijft constant. Dit alles komt tot stand door pellets die worden opgestookt met een warme-element. De hitte circuleert vervolgens door de grill en daarbij komt aroma vrij. Zodoende krijgt de pellet barbecue het voor elkaar om de beste smaaksensatie naar boven te brengen.

Het brandstofverbruik van een pellet barbecue is afhankelijk van de temperatuur waarop je werkt. Op lage temperatuur zul je minder pellets verbruiken dan wanneer je hem voluit zet om een pizza te bakken.

Het verbruik is een beetje afhankelijk van het merk, maar op lage temperaturen is het verbruik zo’n 450-500 gram per uur en dat kan oplopen naar 900-1400 gram per uur op vol vermogen. De prijs van een zak pellets (9 kg) ligt bij de grote merken zo rond de 19 euro.
Daarmee ligt het verbruik een stuk hoger dan wanneer je goede houtskool of briketten gebruikt. In ruil daarvoor heb je wel weer een hoop gemak.

Binnen deze website, bieden wij onder andere Houtskool, Gas, Tafel, Kogel, Kamado’s, Smoker, Elektrische en Buitenkeukens aan. Voor ieder wat wils! 

 

 

Blog

Het is weer tijd voor de Kamado!

Het is weer tijd voor de Kamado!

Het is weer tijd voor de Kamado! Het zonnetje begint weer te schijnen en dat betekent om eindelijk die hoes van de kamado af te halen. Al is het nog...

Tim

Tim

Barbecue fanaat

Hey! Ik ben Tim, beheerder van deze Barbecue website. Ik ben zelf groot fan van het grillen in de buitenlucht en wil graag mijn twee hobby's met elkaar combineren; namelijk koken en marketing! Op Beste-Barbecue.nl vergelijk ik barbecues en test ik diverse bbq-producten. Ik verwijs op mijn website naar diverse webshops, waarbij jij je producten kunt kopen. In ruil hiervoor ontvang ik (soms) een kleine commissie hiervoor. Desalniettemin probeer ik hierin zo objectief mogelijk te blijven, want hier hebben jullie het meest aan!

Mijn BBQ Ervaring heb ik onder andere opgedaan bij Fonteyn (BBQ Speciaalzaak) en bij het werken in diverse restaurants. Momenteel werk ik als online marketeer, waardoor ik met deze website mijn twee hobby's kan combineren!