Een barbecue organiseren met vrienden en familie kan een leuke en smakelijke manier zijn om samen tijd door te brengen, maar het kan ook duur worden. Gelukkig zijn er veel budgetvriendelijke opties die net zo lekker zijn als de duurdere alternatieven. Hieronder staan enkele budgetvriendelijke barbecue-opties en tips om geld te besparen bij het barbecueën.

  1. Kies voor goedkopere stukken vlees

Vlees kan een van de duurdere onderdelen zijn van een barbecue, maar er zijn veel goedkopere stukken die net zo lekker zijn als de duurdere alternatieven. Kies voor kippenvleugels, drumsticks, speklapjes of gehakt in plaats van duurdere stukken vlees zoals biefstuk of varkenshaas. Deze goedkopere opties zijn niet alleen lekker, maar ook eenvoudig te bereiden en gemakkelijk te vinden bij de meeste supermarkten.

  1. Maak je eigen marinades en sauzen

Kant-en-klare marinades en sauzen kunnen duur zijn, maar het is heel eenvoudig om je eigen te maken. Zo kun je bijvoorbeeld een eenvoudige marinade maken van olijfolie, citroensap, zout en peper of een barbecuesaus maken van ketchup, bruine suiker, azijn en kruiden. Het maken van je eigen marinades en sauzen is niet alleen goedkoper, maar het stelt je ook in staat om de smaak aan te passen aan jouw persoonlijke voorkeur.

  1. Kies voor groenten en fruit in het seizoen

Groenten en fruit in het seizoen zijn niet alleen lekkerder, maar ook goedkoper dan de niet-seizoensgebonden opties. Kies voor seizoensgroenten zoals courgette, aubergine, paprika en maïs. Deze groenten zijn niet alleen budgetvriendelijk, maar ook perfect om op de barbecue te grillen. Voor een zoete traktatie kun je seizoensfruit zoals perziken, ananas of meloen grillen. Voeg een beetje honing en kaneel toe voor extra smaak.

Tot slot

Barbecueën hoeft niet duur te zijn. Door te kiezen voor goedkopere stukken vlees, het maken van je eigen marinades en sauzen en het kiezen voor seizoensgroenten en fruit, kun je geld besparen zonder concessies te doen aan de smaak. Met deze budgetvriendelijke opties kun je nog steeds genieten van een heerlijke barbecue zonder je zorgen te maken over de kosten.