Barbecuen is een geweldige manier om te genieten van het buitenleven en om samen te zijn met vrienden en familie. Maar barbecueën staat vaak bekend om het grillen van ongezonde voedingsmiddelen, zoals worstjes, hamburgers en hotdogs. Gelukkig zijn er tal van gezonde alternatieven om van te genieten tijdens het barbecueën. Hieronder staan enkele gezonde barbecue-recepten om uit te proberen.

  1. Gegrilde groenten

Gegrilde groenten zijn een gezonde en smakelijke optie voor op de barbecue. Snijd groenten zoals courgette, aubergine, paprika, champignons en uien in plakjes en grill ze op de barbecue. Je kunt ook groenten op een spies rijgen voor een kleurrijke en lekkere traktatie. Breng op smaak met een beetje olijfolie, zout en peper.

  1. Gegrilde kipspiesjes

Kipspiesjes zijn een geweldige bron van eiwitten en zijn eenvoudig te bereiden op de barbecue. Snijd kipfilet in blokjes en rijg ze op een spies. Breng op smaak met een marinade van olijfolie, citroensap, knoflook en kruiden zoals tijm en rozemarijn. Grill de spiesjes tot ze gaar zijn en serveer met een frisse salade.

  1. Gegrilde zalmfilet

Zalm is een heerlijke en gezonde vissoort en perfect om te grillen op de barbecue. Breng een zalmfilet op smaak met een marinade van olijfolie, citroensap, knoflook en dille. Grill de zalmfilet tot hij gaar is en serveer met gegrilde groenten en een frisse salade.

Tot slot

Barbecuen hoeft niet ongezond te zijn. Met deze gezonde barbecue-recepten kun je genieten van een heerlijke maaltijd zonder concessies te doen aan de smaak. Gegrilde groenten, kipspiesjes en zalmfilet zijn gezonde opties die vol van smaak zijn. Probeer deze gezonde barbecue-recepten uit tijdens je volgende barbecue en geniet van een smakelijke en gezonde maaltijd.