Beste Kamado BBQ 2022

Er zijn ontzettend veel goede kamado’s op de markt, maar welke is nou de beste kamado 2022. En hoe bepaal je eigenlijk wat de beste is? Gelijk maar even de disclaimer: wij hebben geen idee wat voor jou de beste kamado is. Wat wij wel gaan onderzoeken, is het verschil tussen allerlei soorten kamado’s. Wat zijn de prijzen, wat zijn de formaten en wat zijn vooral de mogelijkheden? Er zijn ontzettend veel claims om welke kamado de beste is, maar wij gaan vooral kijken naar: welke wordt het meest besteld en welke zouden wij adviseren? Check it hieronder! 

Meest bestelde kamado barbecue 2022

Als wij gaan kijken naar wat er het meest besteld wordt bij onze partners, dan zien we vooral wat verschillende ‘grote’ merken naar voren komen. Hierbij zien we heel veel Kamado Joe, Patton, The Basterd, Primo en Big Green Egg. De Big Green Egg kamado bbq heeft echter wel het ‘nadeel’ dat deze een hogere prijsklasse heeft dan de eerder genoemde merken. Ook zijn de accessoires van deze bbq kamado een stuk prijziger dan de andere merken. Wel heeft BGE het unieke, door NASA-ontwikkelde keramiek, welke een uniek element is van deze kamado’s. 

Kosten van een kamado bbq in 2022

Als wij gaan kijken naar de kosten van een barbecue kamado, zien wij heel veel verschillen. Deze verschillen zitten hem vooral in formaat en merk. Als wij kijken naar de kleinste kamado (voor 2 tot 4 personen), betaal je hier ongeveer 175 tot 400 euro voor. De goedkoopste in dit formaat zij die van Patton en Kamado Joe. Ga je naar een meer ‘normaler’ formaatje kijken, betaal je tussen de 500 en 2000 euro. Een flink verschil dus! Hier betaal je voor een MaxxGarden Kamado van 34×34 centimeter, zo’n 400 euro. Voor een merk zoals Big Green Egg, betaal je hier 900 euro voor. En dit zijn vaak ‘kale’ modellen. Waar je wel rekening mee moet houden, is dat je voor een echte kamado, vaak ook een onderstel voor nodig hebt. Deze onderstellen kosten vaak tussen de 100 en 150 euro, hier moet je dus ook rekening mee houden.

Qua accessoires komt The Basterd en Kamado Joe erg goed uit de test. Het aanbod is enorm en de prijs qua accessoires is erg laag. Voor BGE betaal je bijvoorbeeld twee keer de prijs voor eenzelfde accessoire. En dat is het ons inzien niet waard.

We hopen je hiermee een beetje inzicht te hebben gegeven in de beste kamado BBQ’s. Bekijk ons gehele aanbod voor een up-to-date overzicht!