De beste kruiden en specerijen voor barbecuesauzen

Om een mals, sappig gebraad van de barbecue te verkrijgen, zijn er verschillende technieken en strategieën om in te zetten. Een daarvan is het maken van de juiste bbq saus, met behulp van de beste barbecue kruiden. Gelukkig hoef je geen expert te zijn om een heerlijke barbecuesaus in elkaar te zetten. Het is natuurlijk wel handig om te weten wat de beste kruiden en specerijen zijn voor het inwrijven van vlees. In deze blog hebben we enkele uitstekende kruiden voor een barbecue saus op een rijtje gezet.  

Zout en peper

Zeg nou zelf, zout en peper zijn simpelweg onmisbaar om de volle smaak van het vlees zelf naar voren te laten komen. Te weinig zout maakt het vlees flauw, maar te veel zout geeft het sappige vlees niet de ruimte om tot zijn recht te komen. Bovendien is het handig om te weten dat als zout wordt toegevoegd nadat het vlees bijna gaar is, het vlees al snel te zoutig kan worden. Het is dus beter om zout toe te voegen tijdens het koken om de smaak van het vlees naar boven te halen.

Naast zout geeft peper een beetje meer diepte aan elk gerecht. Peperkorrels kunnen zeer fijn worden gemalen, maar hele peperkorrels die kunnen worden geplet verdienen de voorkeur voor de barbecue. Zout en peper zijn samen uitstekend te combineren met citrussappen om de smaak van het gebraad te intensiveren.

vlees

Rozemarijn 

Bij het nadenken over welke kruiden te gebruiken voor de barbecue, rijst de vraag of er een gebraden gerecht is waarbij rozemarijn niet zou werken! Door de gehakte bladeren van rozemarijn toe te voegen aan gebraden groenten, frietjes, tomaten, vis, gevogelte, vlees en hamburgers van welke aard dan ook, ontstaat er een heerlijke smaak. Bovendien zullen jij en jouw tafelgasten profiteren van de enorme antioxiderende eigenschappen en meerdere vitaminen en mineralen van dit kruid! 

Barbecue kruiden kopen? Bij de Kruidenbaron ben je aan het juiste adres. Hier vind je een voltallig assortiment van onder meer kruiden, specerijen, supplementen, noten en sauzen. 

Uien, knoflook en paprika

Omdat we deze lijst kort en bondig moeten houden, sluiten we af met enkele essentiële smaakmakers: uien, knoflook en paprika. Dit zijn de perfecte kruiden voor het maken van een barbecuesaus. Daar waar knoflook en ui een zekere pit geven bij rood vlees, gevogelte of gegrilde zeevruchten en groenten, zijn paprikapoeder en chilivlokken zeer effectief om de braadstukken pittiger te maken. Dankzij de zachte textuur en de rijke kleur van deze kruiden zal jouw gerecht vast en zeker schitteren! Wil je bbq saus kopen? Dan moet je zeker eens kijken naar het assortiment van de Rimboe sauzen, verkrijgbaar bij de Kruidenbaron. Of het nu gaat om knoflooksaus met peterselie, satésaus, honingmosterdsaus of kerriesaus, je zult ongetwijfeld jouw smaakmaker ertussen vinden voor een heerlijk bbq-momentje!