De lekkerste ribbetjes maken? Lees hier het recept!

Ingrediënten

  • 2 Spare Rib van de goede slager (zonder vlies)
  • BBQ Mosterd BBQ Saus
  • Spice Rub
  • Water
  • Appelsap
  • BBQ Saus (Origineel of Zoet)

Werkwijze

Snijd eventuele losse stukjes vet of vlees van de randen van de riblap en draai de riblap om, zodat de ribkant naar boven ligt. Verwijder het vlies van de achterkant van de ribben door met een botermes de rand van het vlies omhoog te wrikken. Zodra u een rand van het membraan hebt losgehaald, neemt u een papieren handdoek en trekt u het membraan eraf. Droog af met een papieren handdoek.

Verwarm uw rookoven voor op 135 graden° met houtskool, pellets of hout (een combinatie van hickory, eiken en kersen).

Giet de Pork Barrel BBQ Saus op de botzijde van de ribben en wrijf het vlees in. Breng royaal op smaak met Pork Barrel BBQ All-American Spice Rub en laat 15 minuten rusten. Draai de ribben om en giet de Pork Barrel BBQ Mustard BBQ Sauce op de vleeskant van de ribben en wrijf het vlees ermee in. Breng royaal op smaak met Pork Barrel BBQ All-American Spice Rub en laat 30 minuten rusten.

Vul een aluminium wegwerppan tot de helft met water en plaats deze in de rookoven aan de zijkant bij de vuurkast of boven de vuurkast op het rooster onder waar de ribbetjes komen te zitten.

Leg de ribben met het bot naar beneden op de rookoven, weg van het vuur, en gebruik indirecte warmte om te garen. Laat de ribben 2 uur garen en besproei ze elke 30 minuten met appelsap.

Wikkel de ribben na 2 uur in aluminiumfolie. Leg een vel folie op een tafel en strooi een ¼ kopje bruine suiker en 4 eetlepels honing op de folie. Leg de ribben met de vleeskant naar beneden op de bruine suiker en honing en strooi nog een ¼ kopje bruine suiker en 4 eetlepels honing op de botkant van de ribben. Wikkel de ribben stevig in en zet ze terug in de rookoven op indirect vuur met de vleeskant naar beneden. Laat 1 ½ uur garen, ingepakt.

Wikkel de ribben los en bestrijk ze met de Pork Barrel BBQ Sauce. Doe de ribben weer in de rookoven en laat ze nog 30 minuten garen.