Je eigen barbecuesaus maken? Wij helpen je er doorheen!

Ingrediënten

  • 2 kopjes Ketchup
  • 1/2 kopje appelciderazijn
  • 1 eetlepel Worcestershire Saus
  • 1 theelepel Hickory-aroma Vloeibare Rook
  • 1/3 kop lichtbruine suiker
  • 1 eetlepel zout
  • 2 theelepels selderijzaad
  • 2 theelepels komijn
  • 2 theelepels knoflook
  • 2 theelepels zwarte peper
  • 1 theelepel gemalen rode peper
  • 1/2 theelepel Chipotle Chili Poeder

 

Werkwijze

Zet een middelgrote pan op een matig vuur en voeg de ketchup, appelciderazijn, worcestershiresaus, vloeibare rook en bruine suiker toe. Meng goed met een garde en laat 2 minuten koken.

Voeg het zout, selderijzaad, komijn, knoflook, zwarte peper, rode peper en chipotle chili toe en meng goed. Breng de saus aan het sudderen en laat 10 minuten koken.

Giet de gekookte saus in een pot en zet in de koelkast.