Vandaag gaan we een lekkere thai beef salade eten!

Ingrediënten voor de marinade

  • 1 teentje knoflook; fijngehakt
  • 75 mill vers geperst limoensap
  • 50 mill kopje vissaus
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel rijstwijnazijn
  • 1 theelepel fijngehakte gember
  • 1 eetlepel fijngehakte Thaise pepers
  • ½ kopje bruine suiker

Ingredienten voor het vlees

  • Rundvlees:
  • 1 ½ – 2 pond rundvlees ribeye steak
  • Dressing: ¾ kopje van de marinade/dressing (hierboven)
  • Marinade:¾ kopje van de marinade/dressing (hierboven)
  • ¼ kopje plantaardige/canola olie
  • Salade Groenten:
  • Botersla
  • Garnering:
  • Cilantro
  • Munt
  • Pinda’s in de pan geroosterd en geplet

Werkwijze

Houd de helft van de marinade/dressing apart om de salade mee te dresseren.
Maak de marinade met de andere helft van de marinade/dressing & de plantaardige/canola olie.
Doe de ribeye in een grote ziplock zak en voeg de marinade toe.
Marineer 2-4 uur, keer elk uur om

Als het vlees gemarineerd is, bak je deze op een barbecue voor +- 30 minuten om en om. Gerichte temperatuur rond de 180 graden. Medium Rare is het doel.

Vervolgens bouw je de salade op: Begin met de botersla, vervolgens de koriander, punt, noten hakken en eventueel wat pepers erop.

Finish met een mooi gesneden steak.

BON APPETIT