Vandaag gaan we een lekkere thai beef salade eten!
Ingrediënten voor de marinade
- 1 teentje knoflook; fijngehakt
- 75 mill vers geperst limoensap
- 50 mill kopje vissaus
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel rijstwijnazijn
- 1 theelepel fijngehakte gember
- 1 eetlepel fijngehakte Thaise pepers
- ½ kopje bruine suiker
Ingredienten voor het vlees
- Rundvlees:
- 1 ½ – 2 pond rundvlees ribeye steak
- Dressing: ¾ kopje van de marinade/dressing (hierboven)
- Marinade:¾ kopje van de marinade/dressing (hierboven)
- ¼ kopje plantaardige/canola olie
- Salade Groenten:
- Botersla
- Garnering:
- Cilantro
- Munt
- Pinda’s in de pan geroosterd en geplet
Werkwijze
Houd de helft van de marinade/dressing apart om de salade mee te dresseren.
Maak de marinade met de andere helft van de marinade/dressing & de plantaardige/canola olie.
Doe de ribeye in een grote ziplock zak en voeg de marinade toe.
Marineer 2-4 uur, keer elk uur om
Als het vlees gemarineerd is, bak je deze op een barbecue voor +- 30 minuten om en om. Gerichte temperatuur rond de 180 graden. Medium Rare is het doel.
Vervolgens bouw je de salade op: Begin met de botersla, vervolgens de koriander, punt, noten hakken en eventueel wat pepers erop.
Finish met een mooi gesneden steak.
BON APPETIT