Kippie op een blikkie

Een van de lekkerste dingen die er is: Een gegrild kippetje van de barbecue. Vandaag nemen we je mee in het verhaal van ‘Kippie op een blikkie’.

Verwarm de grill voor op middelhoog vuur.

Was de kip van binnen en buiten met koud water en dep hem droog met keukenpapier. Wrijf de kip van binnen en van buiten in met een Cajun Spice kruidenmix, wrijf de kruiden in het vlees zodat het goed hecht.

Open het blikje bier en giet ongeveer ¼ van de vloeistof in een klein steelpannetje en zet het steelpannetje opzij.

Plaats het geopende blikje in het midden van het rooster. Plaats de gekruide kip over het blikje, zodat het blikje in de holte van de vogel zit en de vogel rechtop staat. Stop de vleugeltips achter de kip en zorg ervoor dat ze goed vastzitten.

Leg de kip op een braadslete of direct op het rooster en laat de barbecue zijn werk doen! Sluit het deksel en braad gedurende 1-1½ uur. Bedruip de kip tijdens de laatste helft van de braadtijd royaal met BBQ-saus. Om te controleren of de kip gaar is, steekt u een vleesthermometer in de dij. Kip is gaar op een temperatuur van 70 graden.

Bereid ondertussen de basissaus. Breng het gereserveerde bier in een steelpan op hoog vuur aan de kook. Zet het vuur laag en laat 1-2 minuten sudderen. Voeg boter toe en roer tot het gesmolten is. Roer de knoflooksaus erdoor en verwarm al roerend tot de saus is opgenomen. Haal van het vuur en zet apart tot het nodig is.

Haal de kip voorzichtig van de grill. Laat iets afkoelen en haal de kip voorzichtig uit de braadpan met een tang en een grote vork. De kip zal zeer heet zijn en er zal stoom zijn. Snijd de kip in vieren en serveer direct met extra saus ernaast.

Geïnspireerd door: T. Rea der