Wat is nu het verschil tussen indirect en direct grillen?

Wij leggen het je uit!

GRILLEN MET DIRECTE WARMTE
Met directe warmte grilt u uw voedsel recht boven de warmtebron. Gebruik directe hitte voor dichtschroeiend voedsel of voedsel dat snel gaar moet worden.

TIP: Het duurt korter om te grillen met directe hitte, en voedsel kan snel aanbranden. Houd uw eten bij deze methode goed in de gaten.
Dunner voedsel met een lager water- en suikergehalte gaart beter op directe hitte. Steaks, vis, groenten en ander zacht voedsel zijn goede voorbeelden.

INDIRECT GRILLEN
Bij indirect grillen wordt het voedsel op het koelere gedeelte of de kant van de grill geplaatst, weg van de warmtebron. De temperatuur in deze zone is meestal rond de 225 graden, dus het zal langer duren om uw voedsel gaar te krijgen.

TIP: U kunt uw voedsel ook in de directe zone beginnen en overbrengen naar indirect om het af te maken.
Het is een geweldige manier om te koken als uw voedsel veel water of suiker bevat of erg dik is. Hardere en grotere gerechten zoals gebraad, ribbetjes en hele kippen doen het goed op indirecte warmte.

INSTELLEN VAN KOKEN MET TWEE ZONES
Voor gas hoeft u slechts de helft van de branders aan te steken en voor houtskool schuift u de kolen naar één kant.

TIP: U kunt ook het warmhoudrek van uw grill gebruiken als indirecte zone.