Wat is nou rare, medium of well done vlees en hoe maak je dat? Check it out!

Het eerste wat u wordt gevraagd als u een steak bestelt, is “Hoe wilt u uw steak gebakken hebben?”. Iedereen heeft zijn eigen voorkeur, misschien weet u de uwe nog niet.
De randen kunnen verkoold zijn, de binnenkant kan bloederig zijn, en de textuur kan zo verschillend zijn op zo veel verbazingwekkende manieren. En alles zorgt voor een andere smaak!

Welke soorten gaarheid van biefstuk zijn er?
Hoewel er vier hoofdtitels zijn voor de gaarheid van een biefstuk, betekent dit niet dat één van deze voor iedereen perfect is. Sommige mensen geven er de voorkeur aan hun biefstuk te laten garen op een niveau tussen de vier hoofdtypen in.

Goed doorbakken / Well Done
Een goed doorbakken biefstuk is helemaal gaar. Het is vergelijkbaar met dat van een hamburger omdat het één consistente kleur moet hebben van kant tot kant.
Je bakt elke kant van de biefstuk in een schroeiend hete pan gedurende 2-4 minuten en dan zet je het vuur lager en bakt opnieuw gedurende 4-6 minuten.

Door de lange baktijd wordt de biefstuk taai en veerkrachtig.
Medium
Een medium biefstuk heeft een iets malse textuur en ziet er in het midden van de biefstuk rood uit. De gaartijd is nog steeds relatief hoog, maar is aanzienlijk korter dan een doorbakken biefstuk.

Na het dichtschroeien aan alle randen, en vergeet de zijkanten niet, moet je de steak blijven bakken tot hij zacht aanvoelt maar nog warm en goudbruin is.

Rare 
Rare steak is de meest gewilde steak in restaurants en steakhouses.

Het heeft een malse en geweldige textuur die smelt in je mond en geweldig smaakt. Als je er met een vork op drukt, moet je een rode vloeistof uit de biefstuk zien komen. Dit is een mix van gesmolten vet en bloed, maar het is lang niet zo erg als het klinkt.
Om een rare biefstuk te bakken, moet je hem aan alle kanten dichtschroeien en dan nog een paar minuten aan elke kant laten bakken, als dat genoeg is. Anderhalve minuut is ook goed.
rauw vlees op witte plaat

Bleau
Bleau biefstuk wordt in de meeste omgevingen genegeerd omdat mensen schijnen te denken dat het echt Bleau is, of rauw. Dit is slechts een mythe, want Bleau biefstuk is eigenlijk rood en volkomen veilig om te eten,

Om de perfecte Bleau biefstuk te maken, schroeit u alle randen dicht en bakt u hem vervolgens aan elke kant gedurende 40 seconden. Het is een stuk sappiger dan een medium steak.